ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که پکیج گرمایشی چیست و چه کاربری دارد؟ پکیج گرمایشی میتواند همزمان هم کار آبگرمکن را انجام دهد و هم به خوبی نقش بخاری را ایفا کند. به همین دلیل این دستگاه به مرور زمان جای خود را در بین مردم باز نمود. پکیج گرمایشی از قطعات زیادی تشکیل شده است. الکترود جرقهزن پکیج یکی از این قطعات است. این قطعه جرقه لازم برای روشن شدن مشعل را ایجاد میکند. قصد داریم در این مقاله به بررسی الکترود جرقهزن پکیج، نحوه کار و عوامل خرابی آن بپردازیم. اما در ابتدا تعریفی از پکیج و انواع آن خواهیم داشت.
مقالات بیشتر در مورد تعمیر پکیج.
پکیج و انواع آن
تا قبل از اینکه پکیجها به عنوان بخش جدا نشدنی از ساختمانها به وجود بیایند، اکثر ساختمانها با بخاری یا شوفاژ گرم میشدند. همچنین آب گرم مورد نیاز بوسیله آبگرمکن تامین میشد. بخاریها اکسیژن محیط را کاهش میدهند همچنین باعث ایجاد دوده میشوند همچنین قادر نیستند به خوبی تمامی قسمتهای ساختمان را گرم کنند. برای کودکان و همچنین بزرگسالان خطر سوختگی بوسیله بخاریها وجود دارد و بزرگترین مشکل، مصرف بالای سوخت است. با ما در بخش بعدی مقاله همراه باشید تا الکترود جرقهزن پکیج را بررسی کنیم.
به دلیل تمامی مشکلاتی که بخاریها داشتند، موتورخانهها به وجود آمدند. موتورخانهها تجهیزات زیادی دارند و برای راهاندازی آنها به یک اتاق یا انباری نیاز است. همچین به دلیل سیستم پیچیدهای که دارند، عیبیابی و تعمیر آن زمانبر و سخت است. مصرف سوخت نیز در موتورخانهها بالاست و سر و صدای زیادی تولید میکنند. در ساختار کلی موتورخانهها، استقلال برای هر واحد ساختمانی وجود ندارد. اگر موتورخانه از کار بیافتد، گرمایش تمامی واحدها قطع میشود. به دلیل تمامی مشکلات ذکر شده، پکیج به بازار عرضه شد.
پکیجها براساس مصرف محل نصب به دو دسته تقسیم میشوند: پکیج دیواری و پکیج زمینی. محبوبترین نوع پکیج، پکیج دیواری است. این نوع از پکیجها به دلیل ابعاد و سایز کوچک، جای کمی اشغال میکنند به همین دلیل معمولا در واحدهای آپارتمانی نصب میشوند. حتی اگر آشپزخانه کوچک باشد، میتوان پکیج را در یک کابینت آشپزخانه جای داد. پکیج زمینی یک مخزن نسبتا بزرگ دارد که همیشه در آن آب گرم وجود دارد. پکیج زمینی معمولا در پارکینگ و یا زیرپله نصب میشود و به نسبت پکیج دیواری سر و صدای بیشتری تولید میکند. در ادامه مقاله به بررسی الکترود جرقهزن پکیج میپردازیم.
همه چیز در مورد الکترود جرقهزن پکیج
وظیفه الکترود جرقهزن پکیج ایجاد جرقه و روشن کردن مشعل میباشد. ولتاژی که برای این کار لازم است بوسیله ترانس جرقهزن تامین میگردد. ترانس جرقهزن روی برد اصلی نصب شده است. این ترانس از نوع افزاینده است و میتواند ولتاژ 220 ولت شهری را به 8000 تا 16000 ولت افزایش میدهد. در ساختار ترانس افزاینده دو سیمپیچ وجود دارد به نامهای سیمپیچ اولیه و ثانویه. تعداد دور سیمپیج ثانویه از اولیه بیشتر است. در پکیج دیواری عمل جرقهزدن در دو یا سه مرحله انجام میشود. اگر مشعل روشن نشود، کل دستگاه توسط حسگر شعله، بلوکه میگردد. فاصله استاندارد الکترود جرقهزن پکیج تکی تا مشعل، 3 تا 5 میلیمتر است و در مدل دوتایی الکترود جرقهزن پکیج نسبت به سطح مشعل 7 تا 9 میلیمتر میباشد.
علائم معیوب بودن الکترود جرقهزن پکیج
الکترود جرقهزن پکیج معمولا از کار نمیافتد. اما هنگامی که خراب شود علائم آن بسیار واضح است و به راحتی قابل تشخیص میباشد. در زیر برخی از این علائم را را ذکر میکنیم:
- سوکت الکترود شکسته یا خراب است.
- چینی الکترود شکسته و یا نشتی برق دارد.
- سر الکترود شکسته است.
- نوک الکترود شکسته و یا نشتی برق دارد.
نحوه عملکرد الکترود جرقهزن تکی با دو تایی
اگر الکترود جرقهزن پکیج از نوع تکی باشد، جرقه به سطح پرههای مشعل، جایی که محل خروج گاز است، برخورد میکند. در نوع تکی به نسبت دو تایی، روشن شدن مشعل با صدای انفجار همراه است. به دلیل اینکه الکترود جرقهزن پکیج در نوع تکی باید فاصله الکترود با سطح مشعل تنظیم شده باشد و محدودیت دارد. لذا امکان دارد در نقطهای که الکترود قرار گرفته، بهترین فضا برای اشتعال گاز ایجاد نشود. در نوع دوتایی عمل جرقهزدن بین دو الکترود انجام میشود و میتواند جایی که جرقه الکترودها به هم برخورد میکند را تغییر دهد تا در بهترین فضا، این عمل انجام شود. الکترود جرقهزن پکیج در نوع دوتایی، عمل روشن شدن مشعل با صدای انفجار کمتری همراه است.
دقت کنید که الکترود به هیچ وجه از قسمت سرامیکی یا از قسمت اتصال و نوک الکترود با بدنه پکیج در تماس نباشد. زیرا احتمال برقگرفتگی را افزایش میدهد. روشن شدن مشعل نیز نباید به صورت انفجاری انجام شود. باید دقت شود در زمان تعویض الکترود، سیم آن به صورت صحیح به ترانس جرقهزن متصل شود. اگر این کار به درستی انجام نشود، نشتی برق خواهید داشت.
سخن پایانی
الکترود جرقهزن پکیج یکی از قطعات مهم در پکیج است که جرقه لازم برای روشن شدن مشعل را ایجاد میکند. الکترود جرقهزن در دو نوع تکی و دوتایی وجود دارد. علائم خرابی این قطعه شامل شکستی آن و نشتی برق میباشد. در زمان تعویض باید دقت کنیم که به بدنه پکیج اتصال نداشته باشد زیرا ممکن است امکان برقگرفتگی را افزایش دهد.
یک مقاله در مورد مشعل پکیج بخوانید.