امروزه در بیشتر واحدهای مسکونی و تجاری، برای گرمایش محیط و تامین آب گرم مصرفی از پکیج استفاده میشود. اولین اقدام برای استفاده، راهاندازی پکیج است. راهاندازی پکیج باید توسط تکنسین و سرویسکار متخصص انجام شود. سرویسکار مجاز با توجه به شرایط ساختمان پکیج را نصب و راهاندازی میکند. در ادامه نحوه روشن کردن پکیج را شرح می دهیم و همچنین نکاتی که قبل از روشن کردن آن باید رعایت شود را شرح میدهیم.
بیشتر بدانید: تعمیر در محل
نکاتی که قبل از راهاندازی پکیج باید رعایت شود
برای خرید پکیج باید نوع آن را متناسب با شرایط ساختمان انتخاب نمایید. پکیجهای موجود در بازار معمولا فندار و بدون فن و در سه ظرفیت 28، 24 و 32 کیلووات هستند. قبل از راهاندازی پکیج باید محل نصب مناسب را در ساختمان انتخاب کنید. محل نصب باید بدون رطوبت و تراز باشد. در زیر پکیج 5 لوله اتصال وجود دارد که باید هر کدام را به درستی در جای خود نصب نمایید. این 5 اتصال عبارتند از:
- لوله ورودی آب سرد به پکیج
- لوله خروجی آب گرم مصرفی به ساختمان
- رفت مدار گرمایش
- برگشت مدار گرمایش
- لوله محل اتصال گاز شهری به پکیج
لوله 3.4 که روی دیوار قرار دارد و لوله 3.4 در زیر پکیج، مربوط به مدار گرمایش پکیج است. همچنین لوله 1.2 که روی دیوار است و 1.2 در زیر پکیج، متعلق به مدار آب گرم مصرفی است. روش تشخیص این لولهها به شرح زیر است:
- لوله آب سرد ساختمان به اتصال 1.2 پکیج که به فلوسوئیچ میرود، متصل است.
- روی لوله آب گرمپکیج NTC وجود دارد.
- لوله 3.4 رفت ساختمان همیشه به اتصال 3.4زیر پکیج که به پمپ سیرکولاتور میرود، متصل میشود.
- لوله 3.4 رفت مدار گرمایش در محل رادیاتور، لولهای است که در بالا قرار دارد.
قبل از راهاندازی پکیج ابتدا منبع آب پکیج را بررسی نمایید که بدون آب نباشد. زیرا این موضوع باعث میشود که به قطعات داخلی و لولهکشی داخلی آسیب وارد شود. سپس اتصالات دودکش را از نظرقطر، ارتفاع، مکش، کلاهک بررسی کنید. حداقل قطر دودکش باید 15 سانتیمتر باشد. نصب کلاهک H ضروری است. مسیر دودکش باید بدون گرفتگی بوده و کلاهک H به درستی در جای خود نصب شده باشد. خروجی دودکش را بررسی نمایید که مکش کافی به خارج داشته باشد. برای این کار یک تکه کاغذ را در جلوی دهانه دودکش بگیرید. شعله باید به سمت داخل دودکش به خوبی کشیده شود.
قطر دودکش باید 15 سانتیمتر باشد. ارتفاع دودکش از محل نصب پکیج تا کلاهک حداقل 4 متر است. مکان نصب کلاهک H باید در جهت مخالف جریان باد باشد. بدین ترتیب باد در دودکش نمیپیچد. کلاهک H دودکش باید حداقل 80 یا 70 سانتیمتر بالاتر از کف پشت بام بوده و اطراف آن باز باشد. تشکیل قطرات آب و همچنین سرد شدن دود باعث میشود که خروج دود و گازهای سمی ناشی از احتراق به کندی صورت پذیرد و یا به طور کل متوقف شود. برای جلوگیری از بروز این مشکل پیش از راهاندازی پکیج، بخش بیرونی دودکش باید عایقبندی شود.
درانتها لوله ورودی گاز شهری را بررسی کنید که نشتی نداشته باشد. برای این کار روی اتصالات لوله مقداری کف بمالید. اگر حباب تولید نشد به این معنی است که لوله گاز نشتی گاز ندارد.
راهاندازی پکیج نباید روی وسایل گرماده انجام شود. اگر پکیج در یکی از کابینتها نصب شود باید از دیوارها 5 سانتیمتر فاصله داشته باشد. این فاصله بدین جهت باید رعایت شود تا در زمان باز کردن قاب پکیج با مشکل مواجه نشوید. لولهکشی داخلی پکیج باید کاملا تمیز و بدون هر گونه آلودگی باشد. وجود ذرات خارجی باعث میشود که پمپ دستگاه گریپاژ کرده و احتمال سوختن پمپ بالارود. بنابراین باید قبل از راهاندازی پکیج، لولهکشی داخلی شستشو شود. در
مراحل راهاندازی پکیج و روشن کردن آن
پس از نصب پکیج و رعایت نکاتی که در بالا ذکر شد، باید پکیج را روشن کرد. برای راهاندازی پکیج باید مراحل زیر به ترتیب انجام شود: ابتدا باید پکیجها و رادیاتورها هواگیری شود. پس از اتمام مراحل هواگیری، شیرهای رفت و برگشت رادیاتور و شوفاژ را باز کنید. سپس فشار دستگاه را اندازه بگیرید. بوسیله یک مانومتر فشار انبساط را اندازه بگیرید. حداقل فشار استاندارد 0.5 و حداکثر 1 بار است. اگر فشار دستگاه در محدوده استاندارد قرار نداشته باشد باید آن را تنظیم کنید.
در این مرحله باید ترموستات را تنظیم کنید. در فصل گرم سال، ترموستات باید روی صفر باشد و در فصل سرد سال باید حداکثر تنظیم شود. اگر چراغ ترموستات سبز شد، شیر ورودی گاز را باز کنید. اگر مراحل را به درستی انجام شده باشد، چراغ دمای دستگاه سبز میشود و پکیج به دمای تعادل میرسد و راهاندازی پکیج به درستی انجام شده است. از باز بودن شیر گاز شهری مطمئن شوید و ولتاژ برق ورودی به پکیج را بررسی نمایید.
در این مقاله به بررسی نحوه راهاندازی پکیج پرداختیم. قبل از راهاندازی پکیج باید نکاتی رعایت شود. یکی از مهمترین مراحل بررسی دودکش و مطمئن بودن از صحت عملکرد آن در خارج نمودن گازهای سمی است. همچنین باید اتصالات گاز و لولههای آب بررسی شده و در جای خود نصب شوند. قبل از راهاندازی پکیج باید شوفاژ و رادیاتورها هواگیری شوند.
جهت مطالعه مقالات مرتبط در مورد محل نصب پکیج کلیک کنید.