دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

هواگیری پکیج

هواگیری پکیج

در این مقاله می‌خواهیم به بررسی هواگیری پکیج بپردازیم. بگوییم که چرا هواگیری پکیج لازم است و چه زمانی پکیج نیاز به هواگیری دارد. مراحل این کار را به ترتیب بازگو کنیم و در آخر می‌گوییم که پس از انجام مراحل هواگیری باید چه کارهای دیگری انجام شود تا به کارایی پکیج ضربه‌ای وارد نشود و راندمان گرمایی آن کاهش نیابد. برای انجام این کار باید نکات ایمنی را رعایت نمایید تا در زمان خروج هوا و آب گرم دچار سوختگی نشوید، بنابراین توصیه می‌شود اگر تا کنون این کار را انجام نداده‌اید با یک تعمیرکار و یا سرویس‌کار پکیج تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: تعمیر پکیج بوتان

چرا هواگیری پکیج باید انجام شود؟

رایج‌ترین مشکل در پکیج‌ها این است که آب را گرم نمی‌کنند. هنگامی که هوا در مدار شوفاژ می‌پیچد باعث می‌شود که آب گرم نشود در این زمان باید اقدام به هواگیری پکیج نمود. هواگیری به معنای خارج شدن هوای اضافی و تنظیم فشار است. این کار باید در طی زمان‌های مختلف انجام شود تا کارایی و راندمان گرمایی پکیج افزایش یابد. در آپارتمان‌ها معمولا طبقات بالایی به نسبت طبقات پایینی بیشتر به هواگیری پکیج نیاز پیدا می‌کنند به این دلیل که سطح آب در سیستم آب گرم پکیج و رادیاتورها در طبقات بالایی، پایین‌تر است. با بروز هر یک از نشانه‌های زیر باید اقدام به هواگیری پکیج نمود:

  • بروز سر و صدای زیاد در رادیاتور و پکیج.
  • گرم نشدن یکنواخت شوفاژ و رادیاتور و یا سرد ماندن کلی آنها.
  • گرم نشدن آب.

هواگیری شوفاژ

مراحل هواگیری پکیج

برای انجام هواگیری پکیج به صورت درست و اصولی، مراحل زیر باید به ترتیب انجام شود تا هوای اضافی از آن خارج شده و مشکلات به وجود آمده رفع گردد:

  1. آب گرم را باز کنید تا پکیج روشن شود.
  2. پیچ هواگیری پکیج را که در انتهای پمپ پکیج قرار دارد، بوسیله یک پیچ‌گوشتی برخلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید.
  3. در این زمان، آب داغ به همراه هوا از پکیج خارج می‌شود، بنابراین باید موارد ایمنی را در رعایت کنید تا از سوختگی جلوگیری کنید.
  4. یک دستمال یا ظرف برای جمع کردن آب زیر پیج هواگیری قرار دهید.
  5. معمولا خروج آب با هوا همراه است، پس از اینکه فشار آب خروجی یکنواخت شد، به معنی این است که هواگیری به اتمام رسیده است.
  6. پیچ هواگیری را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا بسته شود.
  7. بعد از هواگیری پکیج باید رادیاتوهایی که در اتاق‌ها قرار دارند نیز هواگیری شود.
  8. پس از هواگیری کل پکیج و رادیاتورها، فشار پکیج را مجدداً تنظیم کنید.

مراحل کار پس از انجام هواگیری

پس از اتمام هواگیری پکیج باید فشار آب پکیج مجددا تنظیم شود. فشار آب نرمال برای اکثر پکیج‌ها بین1.5 تا 2 بار است. اگر فشار پکیج خارج از این محدوده باشد باید تنظیم گردد:

  1.  بردن فشار آب پکیج : اگر پس از پایان مراحل هواگیری پکیج، فشار آب کمتر از 1.5 بار باشد باید مجددا آن را تنظیم کرده و بالا ببرید. برای انجام این کار، شیر کوچک آبی رنگ زیر پکیج را باز کنید، سپس به درجه فشارسنج روی پکیج نگاه کنید. تا زمانی که فشار به 1.5 برسد آن را باز نگه دارید،پس از رسیدن به فشار موردنظر، شیر آبی رنگ را ببندید.
  2. پایین آوردن فشار آب پکیج: اگر به هر دلیلی پس از پایان مراحل هواگیری پکیج، فشار آب بالا رفت، برای پایین آوردن آن باید رادیاتور را هواگیری کرد. در اکثرا حمام‌های ساختمان‌های،یک رادیاتور حوله‌خشک‌کن قرار دارد که به حوله‌خشک‌کن معروف است. برای پایین آوردن فشار پکیج باید این رادیاتور را هواگیری کرد. برای انجام این کار، پیچ هواگیری را باز نمایید، در این زمان مقداری هوا و سپس مقداری هوا خارج می‌شود. بعد از اینکه فشار آب پکیج به حد نرمال رسید، پیچ راببندید.
نحوه هواگیری رادیاتور پکیج

پس از هواگیری پکیج معمولا لازم است که تمامی رادیاتورها و شوفاژهای نصب شده در ساختمان نیز هواگیری شوند. برای انجام این کار باید مراحل زیر به ترتبی انجام شود:

  1. یک دستمال یا ظرف در کنار رادیاتور یا شوفاژ قرار دهید تا آبی که از آن خارج می‌شود را جمع کنید.
  2. بوسیله یک پیچ‌گوشتی، پیچ بالای رادیاتور را باز کنید تا هوای آن خارج شود. باید دقت کنید که پیچ را کم باز کنید که هوا با شدت زیاد خارج نشود.
  3. پس از اینکه مقداری آب نیز از آن خارج شد، پیچ را ببندید.
  4. تمای مراحل بالا را برای رادیاتورها و شوفاژهای موجود در ساختمان که سرد هستند انجام دهید.
  5. پس از اتمام هواگیری تمام شوفاژها و رادیاتورها، فشار آب پکیج را بررسی نمایید و در صورت نیاز مجددا تنظیم کنید.

در این مقاله راجب به هواگیری پکیج مطالبی را ارائه نمودیم. گفتیم که اگر پکیج آب را گرم نکند و شوفاژها سرد باشند، نشانه این است که باید اقدام به هواگیری پکیج نماییم. مراحل انجام این کار را به ترتیب شرح دادیم و گفتیم که پس از انجام این کار باید تمامی شوفاژها و رادیاتورهای ساختمان که سرد هستند را نیز هواگیری کنیم. پس از انجام این کار باید فشار آب پکیج را بررسی نماییم و اگر در محدوده نرمال بین 1.5 تا 2 بار قرار نداشت، آن را تنظیم کنیم.

جهت مطالعه در مورد نصب پکیج کلیک کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *