دفتر مرکزی: 66097851 مرکز تعمیرات: 66097859 شعبه شرق: 77978135 شعبه هفت تیر: 88836102 شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب: 44153186 شعبه شمال: 26721443 شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پلاک 145، طبقه 5، واحد 18، مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ

لوله‌کشی پکیج

لوله‌کشی پکیج

پکیج‌‌ها جز وسایل ضروری مهم در هر ساختمان مسکونی و یا اداری محسوب می‌شوند. این دستگاه محبوب، همزمان هم آب مصرفی بهداشتی را گرم می‌کند و هم آب گرم برای سیستم‌های گرمایشی مثل شوفاژ و رادیاتور را فراهم می‌کند. پس از اینکه پکیج مناسب با توجه یه مشخصات ساختمان انتخاب شد، باید آن را نصب نمود. یکی از مراحل مهم در نصب، لوله‌کشی پکیج است. اجری صحیح و بدون نقص لوله‌کشی پکیج، باید به افراد متخصص و باتجربه سپرده شود زیرا اگر این کار با کوچک‌ترین خطا انجام شود، کل فرآیند گرم کردن آب با اختلال مواجه می‌گردد. در این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

یک مقاله در مورد هواگیری پکیج بخوانید.

نقشه لوله‌کشی

نکات مهم برای انتخاب مسیر مناسب لوله‌کشی پکیج

برای لوله‌کشی پکیج باید مسیر مناسب انتخاب شود، برای انجام این کار ابتدا نقشه ساختمان را بررسی نمایید. در مرحله دوم طرحی کلی برای ساختار لوله‌کشی پکیج بکشید و جای دقیق محل اتصال لوله‌ها را مشخص کنید. مرحله سوم باید اندازه مسیر عبور لوله‌ها را به صورت دقیق و عملی به دست آورید و متناسب با این اندازه‌ها، لوله‌های مورد نیاز را خریداری کنید. پس از اینکه لوله‌های مورد نیاز را فراهم کردید، کار لوله‌کشی پکیج شروع می‌شود.

به چه دلیل محل نصب پکیج و روش لوله‌کشی مهم است؟

هنگامی که مناسب‌ترین روش برای انجام لوله‌کشی انتخاب شود و همچنین با توجه به مشخصات کلی ساختمان، مکان مناسب انتخاب شود، عملکرد و راندمان گرمایی این دستگاه افزایش پیدا می‌کند. در زمان انجام سرویس‌های فصلی، ماهانه، عیب‌یابی و تعمیر پکیج، در دسترس بوده این دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. بهتر است پکیج به انشعاب گاز شهری نزدیک باشد تا از هزینه اضافی برای اجرای لوله‌کشی گاز، جلوگیری شود. نصب پکیج در بالکن یا تراس باعث می‌شود که در اثر گذشت زمان بوسیله عوامل طبیعی مثل باد و باران و آفتاب، آسیب ببیند. بنابراین اگر به دلیل کمبود فضا مجبور هستید که پکیج را در بالکن نصب کنید، بهتر است که آن را در یک کابینت نصب کنید.

لوله مناسب برای انجام لوله‌کشی چه نوعی است؟

انتخاب لوله مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا اگر لوله مناسب نباشد علاوه بر اینکه عملکرد مناسب و راندمان پکیج کاهش می‌یابد، می‌تواند منجر به خرابی و از کار افتادگی کامل این دستگاه شود. لوله‌های پلاستیکی تحمل بالایی در برابر فشار و مقاومت زیادی در برابر گرما دارند، به همین دلیل این نوع از لوله‌ها توسط متخصصین زیادی برای انجام این کار انتخاب می‌شوند. برای پکیج‌های دیواری معمولا از لوله‌های فلزی، پنج لایه یا پلیمری استفاده می‌شود.

انواع روش‌های لوله‌کشی پکیج

روش‌های زیادی برای اجرای لوله‌کشی در ساختمان وجود دارد که مهم‎ترین و معرف‌ترین، روش کلکتوری است. به طور کلی برای انجام لوله‌کشی در پکیج دیواری باید به روش لوله‌کشی آب توجه نمود. معمولا در پکیج دیواری از دو روش انشعابی یا کلکتوری استفاده می‌شود. در ادامه مقاله به بررسی چند روش مرسوم می‌پردازیم:

  • روش انشعابی: اگر لوله‌کشی آب ساختمان انشعابی است برای نصب پکیج نیز باید همین روش را اجرا کنید. روش انشعابی به دو دست روکار و توکار تقسیم می‌شود. برای لوله‌کشی روکار پکیج دیواری، لوله آب سرد باید از رایزر اصلی ساختمان منشعب شده و تا رسیدن به محل نصب پکیج ادامه پیدا کند. در روش توکار ابتدا باید یک انشعاب از رایزر اصلی گرفت و از زیر به پکیج برسانیم. اگر قصد دارید لوله‌کشی را به صورت توکار انجام دهید، برای جلوگیری از هزینه‌های اضافی، باید در زمان ساخت ساختمان، اقدام به انجام این کار نمایید.
  • روش کلکتوری: این روش بهترین و مرسوم‌ترین برای پکیج‎های دیواری است. اما این روش فقط در زمان ساخت یا بازسازی ساختمان قابل اجرا است. در این روش یک کلکتور جدا برای پکیج در نظر گرفته می‌شود. سپس یک انشعاب آب از رایزر اصلی به کلکتور پکیج کشیده شده و یک لوله برگشتی از کلکتور به پکیج نصب می‌شود. در این روش فقط باید از لوله‌های پنج‌لایه یا پلیمری استفاده کرد.

انواع سیستم لوله‌کشی در پکیج دیواری

روش‌های مختلفی برای انجام لوله‌کشی وجود دارد، در اینجا به سه نوع اصلی اشاره می‌کنیم:

  • روش لوله‌کشی مختلط.
  • روش لوله‌کشی با برگشت مستقیم.
  • روش لوله‎کشی با برگشت معکوس.

در روش لوله‌کشی مختلط، لوله‌ها هم در کف اتاق و هم در سقف کاذب نصب می‌شوند. برای ساختمان‌های مسکونی، منازل و محیط‌های کوچک، روش لوله‌کشی با برگشت مستقیم مناسب است. اما برای ساختمان‌های بزرگ، روش لوله‌کشی با برگشت معکوس متداول است. این روش مرسوم‌تر از دو روش قبلی برای اجرای لوله‌کشی است زیرا گرمای مطلوبی را فراهم کرده و همچنین از نفوذ رسوب در لوله‌ها جلوگیری می‌کند.

سخن پایانی

در این مقاله به صورت کلی با لوله‌کشی پکیج آشنا شدیم. برای شروع باید نقشه ساختمان را بررسی کرده و مکان دقیق لوله‌ها را مشخص کنید. جنس لوله‌ای که در این کار به کار برده می‌شود نیز بسیار مهم است. برای پکیج‌های دیواری از لوله‌ فلزی، پلیمری یا پنج لایه استفاده می‌شود. اما باید توجه کنید که این کار باید به فردی حرفه‌ای و متخصص سپرده شود. عدم انتخاب لوله مناسب، علاوه بر اینکه محیط اطراف را زشت می‌کند، باعث می‌شود که پکیج عملکرد نداشته باشد.

یک مقاله در مورد نصب پکیج بخوانید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *