در این مقاله قصد داریم به بررسی مراحل نصب پکیج دیواری بپردازیم. نصب پکیج دیواری کاری تخصصی است و دانش و مهارت را میطلبد، بنابراین بهتر است این کار توسط تعصمیرکاران، مهندسین و متخصصین نمایندگیهای مجاز انجام گردد. انجام این کار توسط افراد متخصص باعث میشود که از سوانح خطرناک آینده، جلوگیری شود.
بیشتر بدانید: تعمیر پکیج بوتان
مراحل نصب پکیج دیواری
- با پیشرفت تکنولوژی و بروز نیازهای متنوع با توجه به شرایط متفاوت ساختمانها، پکیجهای مختلفی به بازار عرضه شدند. در یک تقسیمبندی به صورت کلی پکیجها به دو نوع فندار و بدونفن تقسیم میشوند. انتخاب نوع پکیج مهم است زیرا روش نصب هر کدام فرق دارد. قبل از نصب پکیج باید در انتخاب نوع آن دقت کنیم تا بعدا مشکل مواجه نشویم و از امکانات آن به خوبی استفاده شود و کارایی و راندمان گرمایی آن کاهش نیابد.
- انتخاب محل نصب: محل نصب پکیج دیواری باید نزدیک به دودکش بوده و فاقد رطوبت و تراز باشد. برای جلوگیری از یخزدگی بهتر است که پکیج در جعبه محافظ نصب شود. اگر پکیج در تراس یا بالکن نصب شود، باید فاصله خروجی دودکش تا کولر آبی کمتر از 3.5 متر نباشد.
- بررسی و کنترل دودکش: قبل از نصب پکیج، دودکش باید از نظر قطر، ارتفاع، مکش، کلاهک و … بررسی شود. پیش از نصب و راهاندازی پکیج باید دودکش نصب شود و از صحت عملکرد آن اطمینان حاصل کنیم. دودکشی که نصب میشود باید در برابر عوامل طبیعی مثل باد و باران مقام باشد. همچنین نصب کلاهک H ضروری است زیرا باعث میشود که باد در دودکش نپیچد. کلاهک h باید 70 الی 80 سانتیمتر بالاتر از کف پشت بام باشد و اطراف آن مانعی قرار وجود نداشته باشد. برای کنترل و آزمایش عملکرد مناسب مکش دودکش باید یک تیکه روزنامه یا کاغذ در ورودی آن بسوزانید. اگر شعله آتش به داخل کشیده شد، مکش دودکش مناسب است.
- نصب دودکش: اگر دودکش بصورت درست و اصولی نصب نشده باشد نباید نصب پکیج انجام شود. مسیر دودکش نباید شیب منفی داشته باشد و همچنین در مسیر آن نباید گرفتگی وجود داشته باشد. وجود هر کدام از مشکلات بالا باعث میشود که گازهای حاصل از احتراق به درستی ازمسیر دودکش عبور نمیکنند و در نتیجه دوده به درون پکیج بازمیگردد. این دودهها سمی هستند و تنفس آنها باعث سرگیجه، ضعف و در نهایت خفگی میشود.
عدم مکش کافی و مناسب دودکش باعث بالا رفتن حرارت قطعات داخلی پکیج و بدنه آن می شود و این مساله باعث استهلاک و از کارافتادگی سریع پکیج میشود. این عملکرد نامناسب در مکش مناسب دودکش، به صورت خاصی به مجموعه تابلو برق آسیب شدید میزند. بنابراین قبل از نصب پکیج باید شرایط برای مکش کافی و مناسب دودکش فراهم شود.
- مثل بقیه دستگاههای گازسوز، نصب پکیج در مکانهایی که هواکش ندارد( همانند اتاق خواب، محوطه سونا و جکوزی، حمام، توالت و …) ممنوع است. در مقررات ملی ساختمان مبحث 17 نیز ذکر شده است که، نصب وسایل گازسوز در واحدهای کمتر از 60متر ممنوع است، مگر هوای مورد نیاز جهت احتراق گاز مصرفی تامین شود. همچنین باید پکیج از نوع پکیجهای فندار انتخاب شود تا گازهای سمی ناشی از احتراق توسط فن به بیرون فرستاده شود. اگر مکان نصب پکیج دیواری در تراس، بالکن یا فضای باز است باید از وزش مستقیم باد یا جریان هوای تند، در امان باشد.
- پکیج نباید بالای دستگاههای گرماده مثل اجاق گاز و بخاری نصب شود. حداقل فاصله مناسب از این گوه دستگاهها حداقل 40 سانتیمتر است. پکیج باید از دیوار یا کابینت مجاورش حداقل 10 سانتیمتر فاصله داشته باشد و در ارتفاع 120 سانتمنری از کف زمین نصب شود. همچنین حداقل فاصله مجاز برای نصب پکیج از مواد قابل اشتعال 50 سانتیمتر است.
- فشار منبع انبساط : فشار استاندارد منبع انبساط حداقل 0.5 و حداکثر 1 بار است. البته در پکیجهای امروزی که با تکنولوژیهای جدید به بازار عرضه میشوند نیازی به بررسی فشار منبع انبساط نیست و به صورت پیش فرض این مورد در حالت استاندارد قرار دارد. اما برای اطمینان قبل از نصب پکیج میتوان فشار منبع انبساط را بوسیله یک مانومتر اندازهگیری نمود.
- تشخیص لولههای روی دیوار و لولههای زیر پکیج: در محلی که قرار است نصب پکیج دیواری انجام شود، باید پنج لوله وجود داشته باشد. این لولههای اتصال عبارتند از:
- خروجی آب گرم مصرفی به ساختمان.
- ورودی آب سرد به دستگاه.
- رفت مدار گرمایش.
- برگشت مدار گرمایش.
- محل اتصال گاز.
در این مقاله نکاتی در مورد نصب پکیج دیواری گفتیم. متوجه شدیم که پس از انتخاب پکیج مناسب و باید محل نصب پکیچ دیواری را با توجه به مشخصات ساختمان انتخاب کنیم. از نکات کلیدی و بسیار مهم که باید قبل از نصب پکیج انجام دهیم این است که محل مناسب نصب دودکش را تعیین کنیم. پس از نصب دودکش و قرار دادن کلاهک H در جای مناسب باید از عدم گرفتگی مسیر دودکش اطمینان حاصل کنیم. همچنین باید مکان لولههای زیر پکیج و لولههای روی دیوار را به درستی تشخیص دهیم.
جهت اشنایی با انواع پکیج کلیک کنید.